2019-2020 Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı Duyurusu

OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI

DUYURU VE GÜNDEM

16 Ekim 2019

Piri Reis Ortaokulu Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı 27 Ekim 2019 Pazar günü saat 13.30'da, yeterli çoğunluk sağlanamadığı durumda ise 03 Kasım 2019 Pazar günü saat 13.30'da, okulumuzun çok amaçlı salonunda yapılacaktır.

Genel Kurulumuz, halen yürürlükte olan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği (9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazete) esasları çerçevesinde gerçekleşecektir. (Gündemde Yönetmeliğin ilgili madde numaralarına referanslar yer almaktadır).

Gündem maddelerini görüşmek üzere belirtilen gün ve saatte okulumuza teşrifinizi bekler, toplantıya bir temsilci vasıtasıyla katılmanız durumunda ise davetiyeye ekli örneğe uygun bir vekaletname tanzim ve imza ederek temsilcinizin toplantıda hazır bulunmasını temin etmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

Okul Aile Birliği Başkanı

Osman ARTIKASLAN

Gündem Maddeleri :

1. Açılış ve yoklama.

2. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde istiklal marşının okunması.

3. Açık oylama ile veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçiminin yapılması.

4. Okul Müdürü Ali EROĞLU'nun Açılış Konuşması,

5. Yönetim kurulu ve denetleme kuruluna asıl ve yedek olarak liste halinde oylanarak seçim yapılması.

•Yönetim Kuruluna; veliler arasından 5 asıl ve 5 yedek üye seçiminin açık oylamayla seçilmesi.

• Denetleme Kuruluna; Merkez Komisyonu tarafından seçilen 2 asıl öğretmen üye ve 2 yedek öğretmen üye dışında veliler arasından 1 asıl ve 1 yedek üyenin açık oylamayla seçilmesi.

6. Bir önceki döneme ait yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporlarının görüşülmesi ve ibra edilmesi.

7. 2019/2020 eğitim-öğretim yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi.

8. İhtiyaçların giderilmesine yönelik okul-aile birliği yönetim kurulunun yetkilendirilmesi.

9. Hizmet kalitesinin yükseltilmesine ilişkin önerilerin görüşülmesi.

10. Genel konuların görüşülmesi,

11. Okul Öğrenci Kıyafeti konusunun görüşülmesi ve karara bağlanması

12. Dilek ve temenniler.

* YÖNETİM KURULU VE DENETLEME KURULU SEÇİMLERİ; OY ÇOKLUĞUNA DAYALI OLARAK, ASİL VE YEDEK LİSTE OYLAMASI SEKLINDE, EL KALDIRMA SURETİYLE  AÇIK OYLAMA İLE YAPILIR. (MADDE 10/d).

Eki: Vekaletname örneği

VEKALETNAME

Piri Reis Ortaokulu Okul Aile Birliğinin   27/10/2019 tarihinde, Okulun çok amaçlı salonunda, saat 13:30'da gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurul Toplantısında beni temsil etmek ve gündemdeki maddelerin karara bağlanması için oy kullanmak üzere Sayın ………………………………….'i vekil tayin ederim.

Vekalet Verenin:

Adı Soyadı :

Adresi :

Tarih /  İmza     :

✄………………………………………………………………………………………

Okul-Aile Birliği toplantı bilgi yazısını aldım.

□Toplantıya katılacağım

□Toplantıya katılamayacağım